Perkhidmatan API nicEPAY dengan Piawaian SNAP – RejekiPAY Indonesia

Rejekipulsa.com – Perkhidmatan API nicEPAY dengan Piawaian SNAP – RejekiPAY Indonesia

#Perkhidmatan #API #nicEPAY #dengan #Piawaian #SNAP #RejekiPAY #Indonesia

Bacaan Lainnya

Piawaian Pembayaran API Terbuka Nasional (SNAP) ialah standard pembayaran yang ditetapkan oleh Bank Indonesia dan disediakan bersama-sama dengan wakil industri sistem pembayaran. Penamaan SNAP bertujuan untuk mewujudkan industri sistem pembayaran yang sihat, berdaya saing dan inovatif. Supaya industri sistem pembayaran dapat menyediakan perkhidmatan sistem pembayaran yang cekap, selamat dan boleh dipercayai kepada orang ramai.

Pelaksanaan SNAP merupakan peringkat penting dalam mempercepatkan perbankan terbuka di kawasan sistem pembayaran di Indonesia. Untuk menyokong ini, RejekiPAY sebagai salah satu penyedia perkhidmatan pembayaran dalam talian perlu menyediakan API dengan standard SNAP Bank Indonesia. Ini dilakukan untuk memberi keselamatan dan kemudahan kepada Peniaga nicEPAY bagi setiap pelaku transaksi pembayaran dalam membuat transaksi. Pada masa ini, RejekiPAY mempunyai beberapa API standard SNAP dan menyediakan maklumat sokongan yang terperinci melalui portal dokumentasi nicEPAY, Dokumen RejekiPAY.

Baca juga :  Penyelesaian Pembayaran Kad Kredit untuk PKS di Bali dengan

Maklumat API patuh SNAP terperinci telah dikeluarkan pada 12 Oktober 2023. Maklumat terperinci mengandungi senarai API RejekiPAY yang mematuhi SNAP, penjelasan setiap API dan Pustaka Pemalam sedia untuk digunakan. Selain daripada itu, Pedagang juga boleh menguji API SNAP secara langsung menggunakan ciri Alat Ujian API Interaktif yang tersedia dalam Dokumen RejekiPAY. Ciri ini telah dikeluarkan pada 25 Oktober 2023.

Sila lawati tapak web Dokumen RejekiPAY (ID | ENG) untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Sumber Imej: Laman Web ASPI Indonesia, Dokumen RejekiPAY

Pos terkait