Keperluan untuk menyertai RejekiPulsa untuk Pedagang Luar Negara

Rejekipulsa.com – Keperluan untuk menyertai RejekiPulsa untuk Pedagang Luar Negara

#Keperluan #untuk #menyertai #RejekiPulsa #untuk #Pedagang #Luar #Negara

Bacaan Lainnya

Helo, rakan iPay anda!

Banyak perniagaan hari ini melakukan transaksi dalam talian untuk meluaskan jangkauan pasaran mereka. Salah satu cara untuk memudahkan pembayaran dalam talian adalah dengan menggunakan perkhidmatan pembayaran seperti RejekiPulsa. Namun, bagi anda (pemilik perniagaan) yang kini berada di luar negara dan ingin menggunakan perkhidmatan RejekiPulsa, terdapat syarat-syarat tertentu yang perlu dipatuhi.

  1. Lokasi perniagaan di Indonesia

Peniaga asing yang ingin beroperasi di Indonesia hendaklah mempunyai perniagaan yang berdaftar di Indonesia dan mempunyai lesen perniagaan yang sah daripada pihak berkuasa. Ia bertujuan untuk memastikan perniagaan yang dijalankan oleh peniaga asing memenuhi keperluan yang terpakai di Indonesia.

  1. Kaedah Pembayaran Mesti Menggunakan IDR
Baca juga :  Harga Pulsa Elektrik Termurah Mei 2019

Peniaga luar negara mesti menggunakan Rupiah Indonesia (IDR) untuk membuat transaksi pembayaran di Indonesia. Ia bertujuan memastikan transaksi pembayaran yang dibuat oleh peniaga luar negara di Indonesia dapat dikawal dan dipantau oleh Bank Indonesia.

  1. Terdapat pejabat cawangan di Indonesia

Peniaga asing mesti mempunyai pejabat cawangan di Indonesia untuk memudahkan pengurusan dan penyeliaan aktiviti perniagaan yang dijalankan di Indonesia.

  1. Bank Berdaftar Dengan Bank Indonesia

Pedagang Luar Negara mesti mendaftarkan Bank yang digunakan untuk transaksi pembayaran dengan Bank Indonesia. Ia bertujuan memastikan transaksi pembayaran yang dibuat oleh peniaga luar negara di Indonesia dapat dikawal dan dipantau oleh Bank Indonesia.

Dengan memenuhi syarat di atas, peniaga luar negara boleh menyertai dan menggunakan perkhidmatan RejekiPulsa untuk membuat transaksi pembayaran di Indonesia.

Baca juga :  Terima pembayaran E-wallet & Bank Transfer se-Asia telah hadir untuk Anda! – RejekiPulsa.com

Ikuti media sosial RejekiPulsa untuk maklumat lanjut dan petua!
Instagram: @ipaymu_id
Facebook: RejekiPulsa
e-mel: [email protected]Sokongan WhatsApp RejekiPulsa: klik pautan berikut

#PaymentGatewayKerenRejekiPulsa
#PaymentGatewayTerbaikRejekiPulsa
#PaymentGatewayIndonesiaRejekiPulsa
#RejekiPulsaVerySmart

Pos terkait