Keperluan untuk Menyertai RejekiPulsa untuk Pedagang Antarabangsa

Rejekipulsa.com – Keperluan untuk Menyertai RejekiPulsa untuk Pedagang Antarabangsa

#Keperluan #untuk #Menyertai #RejekiPulsa #untuk #Pedagang #Antarabangsa

Bacaan Lainnya

Hello kawan RejekiPulsa!

Banyak perniagaan hari ini menjalankan transaksi dalam talian untuk meluaskan jangkauan pasaran mereka. Salah satu cara untuk memudahkan pembayaran dalam talian adalah dengan menggunakan perkhidmatan pembayaran seperti RejekiPulsa. Namun, bagi anda (Pemilik Perniagaan) yang kini menetap di luar negara dan ingin menggunakan perkhidmatan RejekiPulsa, terdapat beberapa syarat yang perlu dipatuhi.

  1. Lokasi Perniagaan di Indonesia

Peniaga antarabangsa yang ingin beroperasi di Indonesia mesti mempunyai perniagaan yang didaftarkan di Indonesia dan memiliki permit perniagaan yang sah daripada pihak berkuasa yang diberi kuasa. Ini adalah untuk memastikan perniagaan yang dikendalikan oleh pedagang Antarabangsa mematuhi keperluan yang terpakai di Indonesia.

  1. Kaedah Pembayaran Mesti Menggunakan IDR
Baca juga :  Membeli-belah Dalam Talian Lebih Mudah dan Selamat dengan Kad Debit

Pedagang antarabangsa mesti menggunakan mata wang Rupiah Indonesia (IDR) untuk transaksi pembayaran di Indonesia. Ini bagi memastikan transaksi pembayaran yang dilakukan oleh pedagang Antarabangsa di Indonesia dapat dikawal dan dipantau oleh Bank Indonesia.

  1. Mempunyai Pejabat Cawangan di Indonesia

Peniaga antarabangsa mesti mempunyai pejabat cawangan di Indonesia untuk memudahkan pengurusan dan penyeliaan aktiviti perniagaan yang dijalankan di Indonesia.

  1. Bank berdaftar dengan Bank Indonesia

Peniaga antarabangsa mesti mendaftarkan bank yang digunakan untuk transaksi pembayaran dengan Bank Indonesia. Ini bagi memastikan transaksi pembayaran yang dilakukan oleh pedagang Antarabangsa di Indonesia dapat dikawal dan dipantau oleh Bank Indonesia.

Dengan memenuhi keperluan di atas, pedagang antarabangsa boleh menyertai dan menggunakan perkhidmatan RejekiPulsa untuk transaksi pembayaran di Indonesia.

Baca juga :  8 Petua Memilih Perisian Perakaunan Terbaik

Ikuti media sosial RejekiPulsa untuk maklumat lanjut dan petua!
Instagram: @ipaymu_id
Facebook: RejekiPulsa
e-mel: [email protected]Sokongan WhatsApp RejekiPulsa: klik pautan berikut

#PaymentGatewayKerenRejekiPulsa
#PaymentGatewayTerbaikRejekiPulsa
#PaymentGatewayIndonesiaRejekiPulsa
#RejekiPulsaVerySmart

Pos terkait