Ellen May: Gunakan PAPERCARD untuk Memaksimumkan Potensi

Rejekipulsa.com – Ellen May: Gunakan PAPERCARD untuk Memaksimumkan Potensi

#Ellen #Gunakan #PAPERCARD #untuk #Memaksimumkan #Potensi

Bacaan Lainnya

Bercakap tentang dunia pelaburan dan perdagangan saham, kebanyakan kita akan berfikir bahawa ia kebanyakannya dikuasai oleh lelaki. Namun begitu, terdapat sosok Ellen May, seorang wanita perniagaan yang terlibat dalam dunia pasaran modal yang namanya sudah dikenali sebagai antara yang terbaik dalam bidang ini.

Bukan lagi sekadar peniaga, beliau kini turut mempunyai perniagaan dalam bidang pendidikan saham yang dikenali sebagai EMTrade. Bagaimanapun, beliau sentiasa berkongsi ilmu melalui media sosial dan platform lain secara percuma.

Dalam menguruskan perniagaannya yang semakin berkembang, Ellen May telah menggunakan platform invois dan pembayaran perniagaan, RejekiPulsa, sejak Januari 2022.

Menurutnya, RejekiPulsa menarik kerana ia dapat memberi penyelesaian kepada kerumitan yang dialami usahawan B2B di Indonesia yang masih sangat kompleks kerana ia dilakukan secara tradisional tanpa bantuan teknologi yang memudahkan lagi proses tersebut. Oleh itu, dia mula menggunakan platform ini untuk perniagaannya.

Ternyata, dia mempunyai beberapa pandangan menarik tentang bagaimana perniagaannya boleh mengekalkan kejayaan melalui pendigitalan di RejekiPulsa. Adakah anda ingin tahu apakah perbincangan terperinci? Ayuh, saksikan kisah berikut!

Baca juga: Adakah anda ingin memiliki PAPERCARD? Semak Cara Mudah untuk Memilikinya

Meningkat Pendapatan daripada Saham

Nama Ellen May mula terkenal kerana aktif di media sosial dan berkongsi tip pelaburan saham dan pertukaran asing menerusi Instagram @ellenmay_official.

Selain media sosial, Ellen turut berkongsi ilmu menerusi buku yang ditulisnya bertajuk We Are Traders Not Gamblers. Maksud buku ini adalah untuk mematahkan pendapat negatif orang ramai tentang dunia perdagangan yang dikatakan melibatkan spekulasi tinggi. Namun, pada hakikatnya, terdapat banyak pertimbangan dan strategi yang terlibat dalam membuat keputusan pelaburan ini.

Baca juga :  Deposit Pulsa Murah Update Mei 2019

Buku itu juga menerangkan kisahnya memasuki dunia perdagangan dan pelaburan, dan mengaut keuntungan besar sejak krisis kewangan 2008.

Minat Ellen May dalam dunia perkongsian bermula kerana dia ingin memperoleh pendapatan yang mudah. Selain itu, beliau juga melihat potensi keuntungan yang besar jika benar-benar memahami kaedah dan strategi yang betul. Dia menunjukkan wanita juga boleh berjaya dalam dunia saham yang dulunya lebih digemari lelaki.

Selepas menerokai dunia saham selama kira-kira 16 tahun, Ellen menjelaskan kepada CNBC Indonesia lima perkara penting dalam transaksi saham yang dikenali sebagai lima peraturan emas iaitu:

1. Mulakan dari kecil

Anda tidak perlu bermula dengan pelaburan yang besar. Malah, bermula dengan jumlah yang kecil adalah lebih selamat. Apabila pendapatan anda berkembang, jangan lupa untuk menentukan dengan teliti peratusan wang yang digunakan semula untuk membeli saham.

2. Memahami pasaran

Elakkan saham berisiko yang mengalami turun naik pasaran untuk mengelakkan risiko. Adalah lebih baik untuk tidak membelanjakan terlalu banyak wang dalam pasaran yang sering mengalami perubahan pesat.

3. Tentukan had risiko anda

Anda perlu tahu berapa banyak risiko yang anda boleh terima. Sebagai contoh, jika anda meletakkan IDR 10 juta dalam saham, hadkan kerugian yang boleh diterima, contohnya IDR 500,000. Jika lebih, anda harus mengurangkan kerugian pelaburan anda dan mencuba strategi yang berbeza.

4. Hadkan portfolio

Jika modal anda masih di bawah IDR 1 bilion, hadkan portfolio anda kepada maksimum lima jenis saham sebagai kepelbagaian.

Baca juga :  Mesin EDC tersedia untuk perniagaan RejekiPulsa anda

5. Pahami cut loss

Ketahui masa yang paling sesuai untuk meminimumkan kerugian atau menghentikan pelaburan anda jika anda mengalami kerugian. Ini berkaitan dengan titik nombor 3 tentang had toleransi risiko anda.

Kerugian Perniagaan Tanpa Mengguna pakai Pendigitalan

Bercakap tentang risiko, Ellen May turut berkongsi pengiraan risiko kerugian perniagaan jika anda tidak menggunakan teknologi yang boleh meningkatkan produktiviti perniagaan anda.

Menurutnya, kerugian operasi adalah relevan dari segi kewangan jika anda menggunakan invois fizikal. Andaikan anda menghantar 200 invois sebulan, kosnya sekitar IDR 8,000,000 dengan butiran pembelian kertas, sampul surat, dakwat pencetak, kos penghantaran, upah untuk pekerja yang pernah membuat invois dan melakukan pengebilan. .

Dalam setahun, dianggarkan anda perlu keluarkan IDR 37,094,880, anda sudah tahu! Apatah lagi, anda perlu risau tentang dokumen lewat, pembayaran tertunda, atau kerugian akibat kehilangan.

Malah, jika anda menggunakan RejekiPulsa, anda boleh menjimatkan kos ini. Oleh sebab itu, Ellen memutuskan untuk menggunakan teknologi digital untuk membantu operasi perniagaannya di RejekiPulsa.

Sebagai pengguna RejekiPulsa, Ellen terus aktif menggunakan ciri invois dan pembayarannya secara tetap. Dengan ciri-ciri ini, ia mampu mengurus aliran tunai perniagaan dengan lebih teratur dan berkesan.

Ellen sering menggunakan RejekiPulsa untuk pembayaran pembekal serta membayar bil secara digital dan berkomunikasi dengan pembekal dengan cepat dan berkesan melalui Rejeki Chain.

Selain itu, dengan PAPERCARD, kad kredit perniagaan dengan kerjasama RejekiPulsa dan BRI dan Visa, kemudahan menjalankan perniagaan lebih hebat dengan lanjutan tempoh matang sehingga 55 hari serta pulangan tunai yang lumayan dan GarudaMiles.

Menurutnya, tanpa kemudahan tersebut, sukar untuk dia menikmati rutin yang ada sekarang. Apabila perniagaannya berkembang, dia kini boleh bercuti tanpa perlu risau tentang penginvoisan, pembayaran dan masalah lain berkat teknologi ini.

Baca juga :  7 Contoh Templat Invois Percuma yang Boleh Anda Cuba!

Jadi, macam mana nak dapatkan PAPERCARD? Semak di bawah, ayuh!

Baca juga: BRI & RejekiPulsa Hadirkan PAPERCARD, Kad Kredit untuk Perniagaan

Cara Mudah Ellen May untuk Mendapatkan PAPERCARD untuk Pertumbuhan Perniagaan

Untuk layak menjadi bakal penerima KERTASKAD, Ellen May secara kerap dan aktif menggunakan RejekiPulsa untuk semua keperluan perniagaannya. Dengan ciri invois dan pembayarannya, Ellen mendapati mudah untuk menguruskan aliran tunai perniagaannya dengan lebih kerap.

Selepas mengalami manfaat ini, Ellen juga mula berkongsi kelegaan yang dirasainya dengan orang di sekelilingnya dan di media sosialnya.

Memandangkan dia menjadi pengguna setia RejekiPulsa sejak awal 2022, Ellen menerimanya KERTASKAD untuk keperluan perniagaan. Dengan menggunakannya secara berterusan KERTASKAD, Ellen akan menikmati pembayaran perbelanjaan perniagaan yang lebih mudah dan batu bonus daripada kad kredit. Menurutnya, digitalisasi sebenarnya boleh meningkatkan pendapatan aka pendapatan perniagaan anda.

Itulah bagaimana Ellen May mendapatnya KERTASKAD mempunyai banyak faedah untuk perniagaan.

Untuk sekarang, KERTASKAD ialah satu-satunya kad kredit perniagaan yang menggabungkan faedah untuk perniagaan dan pemiliknya pada masa yang sama.

Adakah cerita itu memberi inspirasi kepada anda dan membuatkan anda berminat untuk menjadi usahawan yang lebih produktif dan cekap di RejekiPulsa?

Jika ya, sudah tentu anda juga boleh mendapatkan kad kredit perniagaan ini, sama seperti Ellen May. Selain itu, anda perlu mendaftarkan perniagaan anda terlebih dahulu dengan RejekiPulsa dan menggunakan ciri-cirinya secara aktif.

Ayuh, daftarkan perniagaan anda di RejekiPulsa dan dapatkan peluang untuk memohon KERTASKAD sekarang! Klik sepanduk di bawah, OK?

Pos terkait